Investicije EBRD u Srbiji do kraja godine 530 miliona evra

Bez autora
Dec 06 2011

Investicije Evropske banke za obnovu i razvoj u Srbiji iznosiće do kraja godine 530 miliona evra. Ta finansijska institucija je već potpisala 18 ugovora vrednih 391 milion evra, a do kraja godine se očekuje potpisivanje još pet ugovora čime će ukupne investicije EBRD-a u Srbiji u ovoj godini dostići 530 miliona evra.Prošle godine EBRD je uložio 590 miliona u 23 projekta zbog čega je ova godina, još jedna rekordna godina. EBRD je vrlo zadovoljan poslovanjem u Srbiji i u 2012. se očekuje sličan nivo ulaganja.

Investicije EBRD do kraja godine 530 miliona evraInvesticije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Srbiji iznosiće do kraja godine 530 miliona evra, rekla je danas direktorka beogradske kancelarije EBRD Hildegard Gacek na predstavljanju Izveštaja o tranziciji "Kriza i tranzicija: perspektive ljudi".

Ta finansijska institucija je već potpisala 18 ugovora vrednih 391 milion evra, a do kraja godine se očekuje potpisivanje još pet ugovora čime će ukupne investicije EBRD u Srbiji u ovoj godini dostići 530 miliona evra, navela je Gacek na predstavljanju EBRD Izveštaja o tranziciji za 2011.

Ona je podsetila da je prošle godine EBRD uložio 590 miliona u 23 projekta zbog čega je ova godina, kako je ocenila, "još jedna rekordna godina".

Ona je istakla da je EBRD vrlo zadovoljan poslovanjem u Srbiji i da se u 2012. očekuje sličan nivo ulaganja.

EBRD će nastaviti da ulaže u infrastukturu, bankarski i korporativni sektor, ali će fokus biti na ulaganjima u energetiku i agrobiznis, kazala je direktorka beogradske kancelarije EBRD.

Gacek je naglasila da kriza neće uticati na smanjenje broja projekata interesantnih za tu banku. Kako je rekla, postoji potreba za restrukturiranjem projekata sa kratkoročnog na dugoročno finansiranje i za boljim biznis planovima srpskih kompanija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik